Predelano meso, kot so hrenovke »so rakotvorne« zato jih je
potrebno vključiti na 1. mesto skupine snovi,
ki povzročajo raka na najvišji stopnji
nevarnosti tako kot cigaretni dim in benzen. To je izjavila International Agency for
Research on Cancer (IARC) WHO.
Med manj rizične uvrščamo rdeče predelane klobase, s
tem, da jih uvrščamo med "verjetno rakotvorne".
Iz dokumenta je razvidna sprejeta odločitev, potem ko
so bile pregledane vse študije v zvezi s to literaturo in tematiko. "Delovna skupina je uvrstila porabo
predelanih mesnih izdelkov v 1. skupino na podlagi zadostnih dokazov obolenj za rakom na debelem črevesu. Poleg tega je bila vzpostavljena tudi povezava med porabo in rakom
na želodcu. »Možnost napake pa ni mogoče izključiti z isto stopnjo zaupanja za
porabo rdečega mesa. "
Vir: Filed Under:
MediCine
Ni komentarjev:
Objavite komentar