RANČ POMLADI

RANČ POMLADI

četrtek, 22. januar 2015

POMEN RAZSTRUPLJANJA TELESA



Naš organizem deluje tako, da odpravi, kar je v telesu škodljivo, vendar vseh strupenih snovi ni vedno povsem mogoče odstraniti. Naše organe izločanja (pljuča, jetra, koža, ledvice, črevesje, mezenjimsko vezivno tkivo), je potrebno podpreti in olajšati obremenitve, ki jih  prenašajo predvsem zaradi velikih količin, ki prihajajo iz zraka in toksinov, ki se nahajajo v naših živilskih izdelkih.

Očiščevalni elementi, ki nam jih nudi narava so voda, ki odnaša strupene elemente. Sledijo antioksidanti, ki pomagajo telesu odstranjevati strupov (vitamin E, vitamin C). Bazične snovi,  kot so minerali, ki jih najdemo v nekaterih rastlinskih živilih (sadje in zelenjava).
Obstajajo nekateri čaji, ki lahko razgradijo toksine in jih odpravijo z maksimalnim delovanje organov izločanja.

Naš organizem deluje tako, da odpadne kisline, ki jih ne more izločiti, ponovno vsrkava iz debelega črevesa, od koder jih preko jeter pošlje nazaj v krvni obtok in odloži v tkivih. In te, v tkivih odložene odpadne kisline določajo ali bo naš organizem zdrav ali bolan.

  Razstrupljevalni zeliščni čaj
50 g navadnega repinca, 50 g breze, 50 g kurkume, 50 g janeževega semena

Priprava: 4 jedilne žlice damo v 1 l vode. Pustimo vreti 1 – 2 minut, nato odstavimo, pustimo počivati 20 minut. Precedimo in popivamo čez dan.

Razstrupljevalni zeliščni čaj spodbujevalec presnove
60 g korenike encijana, 80 g janeževega semena, 60 g ingverjeve korenine


Priprava: 2 žlici mešanice damo v ½ litra vode in pustimo vreti 3 minute. Odstavimo in pustimo počivati 10 minut, precedimo in popijemo skodelico pred obroki brez sladkorja.



Ni komentarjev:

Objavite komentar