Pa poglejmo:
vzamemo 100
gramov bio jajčni lupin, zdrobljenih skoraj v moko, moko iz jajčnih lupin damo v
10 litrov vode in pustimo namakati nekaj tednov, občasno pripravek pomešamo.
Kmalu bo vodni macerat pridobil dober vonj po zemlji, s tem pridelke škropimo.
Raziskovalci so macerta preizkusili na špinači, zeleni in
paradižniku, ki je dal očitne rezultate.
Pri špinači so zaznali, da rastlina hitreje raste kot je to
običajno. Pri zeleni in paradižniku so bili rezultati evidentni z bistveno
večjim pridelkom.
Nek biodinamični tehnik že 15 let svojim prijateljem
vrtičkarjem priporoča, da preparatu 500 – gnoj iz roga vmešajo majhen odmerek
pripravljenega macerata iz jajčnih lupin; s samo tremi škropljenji v eni
sezoni, lahko opazimo izboljšanje rodovitnosti tal in pH.
Revije Practical biltenu
biodinamično kmetovanje n. 12. oktober 1976
uredila Graziella Arozza Ivo dediščino in Giovanni
Righetti - Torino
Ni komentarjev:
Objavite komentar