RANČ POMLADI

RANČ POMLADI

sobota, 5. november 2016

NASVETI IN IDEJE BIODINAMIČNIH TRETMAJEV V NOVEMBRU



To je čas, da tla po končanem pobiranju pridelkov in setve žit škropimo s preparatom gnoj po Mariji Thun in 500 - gnoj iz roga, pomagata ohranjanje vitalnosti tal in pomaga ter pospešujeta razgradnjo organskih snovi.

Čas, da začnete z uporabo paste – premaza za sadna drevesa. Večino se premaz izdeluje v društvih Ajda. Recept za izdelavo premaza najdete v arhivu bloga.

Uporabljena količina pripravka  500 za pridobivanje vidnih in hitrih rezultatov, je vsaj 200 gramov na hektar. Če je bilo na Kmetijskim tečajem v Koberwitz na to temo postavljeno posebno vprašanje je R. Steiner odgovori, da bi se količinsko uporabil preparat najmanj 1,5 kg na hektar na leto. Razmišljanje o tem, da bi se šli biodinamiko z manj kot 100 grami na hektar na leto, predvsem v današnjem času in na kmetijah, ki še nikoli niso videle biodinamične pripravke, ko so se življenjski pogoji  v tleh zelo poslabšali v primerjavi  z 1924, mislim, da je res naključno .... Danes obstaja preveč biodinamičnih teoretikov  in le malo praktikov! (Iwo Bertaina)

Mesec oktober je prvi mesec v katerem je koristno uporabiti biodinamičnih pripravkov za zatiranje plevelov: dva dni pred polno luno oktobra in novembra, in dva dni pred polno luno decembra. Na spletni strani boste našli plevel, ki smo stebrički pripravljeni.


Čas je, da začnete s trosenjem zrelega biodinamičnega kompost: od 150 kg na 300 kg na hektar glede na pridelke in vsebnosti humusa v tleh, ki ga rahlo vkopamo v tla.

Ni komentarjev:

Objavite komentar