|
Sestavine
za 4 osebe:
2 pesti trobentic (Primula vulgaris),
2 pesti vijolic (Viola
odorata),
1 šalotka,
50 g masla ali oljčnega olja,
1 žlico moke,
½ kozarca juhe iz jušne
osnove,
½ kozarca belega vina – suho,
sol,
žafran in beli poper po želji,
500
g testenin v obliki pentelj ali druge kratke testenine.
Zgodaj
zjutraj naberemo cvetove trobentic in vijolic, nato očistimo zelene in
poškodovane dele rastline, brez spiranja v vodi.
Cvetje
sesekljamo in pražimo na maslu ali olju in šalotki. V terilniku zdrobimo
nekaj listov žafranke in dodamo
trobenticam in vijolicam. Vse skupaj kuhamo 2-3 minute na blagem ognju
in rahlo premešamo. Dodamo juho iz
jušne osnove, eno žlico moke in belo vino,
da dobimo gladko maso brez grudic (kuhamo največ še 5 minut). Dodamo
sol in sveže mleti bel poper.
Čim
so testenine kuhane na zob jih precedimo in damo v toplo večjo ponev z omako. Okrasimo s cvetovi trobentic in vijolic in nekaj tankih trakcev
pomarančne lupine.
|
RANČ POMLADI
nedelja, 15. marec 2015
SPOMLADANSKE RASTLINE V KUHINJI
Za spremembo si pripravimo zelo okusne testenine (kratke testenine) s trobenticami in vijolicami. Zelo so okusne tudi samo s trobenticami. Ne boste verjeli, kako dobro kosilo si lahko pripravite zelo enostavno in poceni. Vredno je poskusiti.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar