RANČ POMLADI

RANČ POMLADI

nedelja, 15. marec 2015

SPOMLADANSKE RASTLINE V KUHINJI

Za spremembo si pripravimo zelo okusne testenine (kratke testenine) s trobenticami in vijolicami. Zelo so okusne tudi samo s trobenticami. Ne boste verjeli, kako dobro kosilo si lahko pripravite zelo enostavno in poceni. Vredno je poskusiti.

 








Sestavine za 4 osebe: 
2 pesti trobentic (Primula vulgaris), 
2 pesti vijolic (Viola odorata), 
1 šalotka, 
50 g masla ali oljčnega olja, 
1 žlico moke, 
½ kozarca juhe iz jušne osnove, 
½ kozarca belega vina – suho, 
sol, 
žafran in beli poper po želji, 
500 g testenin v obliki pentelj ali druge kratke testenine.

Zgodaj zjutraj naberemo cvetove trobentic in vijolic, nato očistimo zelene in poškodovane dele rastline, brez spiranja v vodi.

Cvetje sesekljamo in pražimo na maslu ali olju in šalotki. V terilniku zdrobimo nekaj listov žafranke in dodamo  trobenticam in vijolicam. Vse skupaj kuhamo 2-3 minute na blagem ognju in rahlo premešamo.  Dodamo juho iz jušne osnove, eno žlico moke in belo vino,  da dobimo gladko maso brez grudic (kuhamo največ še 5 minut). Dodamo sol in sveže mleti bel poper.
Čim so testenine kuhane na zob jih precedimo in damo v toplo večjo ponev z omako. Okrasimo s cvetovi trobentic in vijolic in nekaj tankih trakcev pomarančne lupine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar