RANČ POMLADI

RANČ POMLADI

sreda, 8. julij 2015

MARELIČNA TORTA

Letos je leto marelic! Pripravimo si odlično, enostavno marelično torto.


Sestavine:
500 g marelic, 150 g moke, 150 g sladkorja, 150 g mandljev, 3 jajca, 50 g rastlinskega olja blagega okusa, 50 g masla sobne temperature, 1 žlica pecilnega praška, 1 ščepec soli, krušnih drobtin, sladkor v prahu za posip.


Priprava:
Grobo zmeljemo 50 g mandljev, ostalih 50 g zmeljemo skoraj v moko. Marelice razkoščičimo in jih narežemo na koščke. Beljake razžvrkljamo v trd sneg s ščepcem soli. V skledi penasto vmešamo rumenjake in sladkor. Nato postopoma dodamo olje in maslo ter moko in mandlje, ki smo jih zmleli skoraj v moko, pecilni prašek in marelice. Vse skupaj dobro zmešamo, nato postopoma dodamo sneg iz beljaka. Pekač namažemo, potresemo s kruhovimi drobtinami in prelijemo z maso, površino potresemo s sesekljanimi mandlji in pečemo v pečici pri 160 stopinjah približno pol ure, nato z zobotrebcem preizkusimo, če je pečeno, sicer pečenje podaljšamo. Postrezite posuto s sladkorjem v prahu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar