RANČ POMLADI

RANČ POMLADI

ponedeljek, 4. maj 2015

ŠKODLJIVCI

Zatiranje polžev 

  Zatiranje polžev, ko Luna potuje pred ozvezdjem Raka (23. ali 24. opoldne). Najbolj izkušeni naj polže upepelijo in pripravijo homeopatski pripravek D8. Druga možnost, polže damo v vedro polno vode in dobro zapremo. Ko bo Luna čez mesec dni spet pred ozvezdjem Raka, tako narejeno gnojevko razredčimo z vodo, premešamo in škropimo prizadete površine (glej brošuro Preparati.)


Zatiranje koloradskega hrošča, varoje

Ko sta Sonce in Luna pred ozvezdjem Bika je čas za izdelovanje sredstev proti histinskim insektom, kot so koloradski ali majski hrošč, varoja itd. Letos so dnevi 18. in 19. ter 20. do 15 ure. 

 Škodljivce sežgemo. Pepel naj bo siv. Ko se ohladi, ga skupaj z ostanki lesa eno uro dinamiziramo, to je neprestano mešamo v porcelanasti skledi. Nato pa potrosimo po prizadetih površinah. Za večje površine naredimo škropivo v koncentraciji D 8. 

Opozorilo: potenca mora biti D 8, saj utegnejo druge potence spodbujati razvoj škodljivcev. 

Če nam škropiva zmanjka bomo  na dan, ko bo Luna spet pred ozvezdjem Bika, naredili iz pepela ali iz nižje potence novo škropivo. Nekaj škropiva shranimo in z njim jeseni  škropimo površine, kjer bomo naslednje leto posadili krompir.



Zatiranje hlevske in oljčne muhe

 Hlevske muhe in oljčne muhe lovimo na muholovce in jih na dan za cvet sežgemo (hlevske muhe kar v hlevu). 

Ni komentarjev:

Objavite komentar