RANČ POMLADI

RANČ POMLADI

ponedeljek, 6. april 2015

»Frtalja« iz čičerike in regrata



Sestavine za 4 osebe: 180 g čičerikine moke, 100 g regrata, 1 žlička timijanovih listkov (po želji), oljčno olje, sol, poper

  

Priprav: čičerikino moko presejemo v posodo in jo postopoma s 400 ml vode vmešamo v gosto maso. Dodamo 2-3 žlice olja, malo popra in soli, pokrijemo in pustimo počivati eno uro. Masi dodamo ročno natrgan regrat in timijan po želji. Maso vlijemo jo v dobro pomaščeno segreto ponev, pečemo približno 10 minut na eni strani, nato frtaljo obrnemo in pečemo še 10 minut.
Za nežnejši okus  regratovo grenkobo ublažimo tako, da polovico regrata nadomestimo s 50 g špinače.

Ni komentarjev:

Objavite komentar